Εναλλακτικές Δραστηριότητες
Register

Εναλλακτικές Δραστηριότητες

_LND0109.jpg

Δραστηριότητες στο ύπαιθρο

Η ενδιαφέρουσα φύση του Πωγωνίου, σε συνδυασμό με τις ψηλές κορυφές της Νεμέρτσικας (υψ. 2207 μ.), καθιστούν την περιοχή ξεχωριστή για ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές καθώς και για ποδήλατο βουνού.

 Ο ορεινός όγκος της Νεμέρτσικας προσεγγίζεται από τα χωριά Κεφαλόβρυσο μετά από 4 ώρες πορείας, Κάτω Μερόπη μετά από 3 ώρες και 30’, τον Παλαιόπυργο μετά από 4 ώρες και τον Κακόλακκο μετά από 4 ώρες. Ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή γίνεται στο φαράγγι του Κουβαρά, από το Δολό στην Πωγωνιανή σε 1 ώρα και 30’ περίπου.

Από το Δελβινάκι μονοπάτι οδηγεί στον Παλαιόπυργο σε 4 ώρες περίπου. Οι παλιοί χωματόδρομοι, αλλά και οι ασφαλτόδρομοι, που ενώνουν τα χωριά είναι ιδανικοί για ποδήλατο βουνού ενώ ο ποταμός Γορμός προσφέρεται για canyoning.

 

P1018478.JPG

Διαδρομές Ποδηλάτου

Οι ποδηλάτες θα συναντήσουν στον Άνω Καλαμά πολλές ενδιαφέρουσες διαδρομές  στους χωμάτινους δρόμους και τα μονοπάτια της περιοχής. Κάθε χρόνο, τον μήνα Ιούνιο, διοργανώνεται ποδηλατοδρομία με την συμμετοχή πολλών ποδηλατών και ιδιαίτερα παιδιών.
Η διαδρομή ξεκινάει από τον Παρακάλαμο στις 8 το πρωί, περνά από τους Κουκλιούς, το Ριάχοβο και καταλήγει στο Μαζαράκι. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρονται εδέσματα και γίνεται κλήρωση  ποδηλάτων για τους συμμετέχοντες.

20131227-IMG_7908-2.jpg

  

 

 

Διαδρομές για Άλογα

Ξεχωριστές διαδρομές για ιππασία υπάρχουν στης εκτάσεις του Δήμου. Η πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή αρχίζει από τον Άνω Παρακάλαμο περνά κάτω από τους Κουκλιούς, στον κάμπο, στην λίμνη Ριαχόβου, κάτω από το Μαζαράκι, μεταξύ Βροντισμένης και Ρεπετίστας, την γέφυρα Λιμπούσδας, τον Παρακάλαμο, το Ντερβένι στην Σιταριά, το Μαυρονόρος, την Αγ. Παρασκευή και καταλήγει ξανά στον  Άνω Παρακάλαμο.

 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Logo Polysong 1

sitemap polysong

Ενημέρωση! Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Πρέπει να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και λειτουργίας για να προχωρήσετε. Όροι και προϋποθέσεις

Αποδέχομαι